Detoksikacija organizma je čišćenje organizma od štetnih materija koje smo vremenom akumulirali u tijelu. To je normalan proces i jedna od naših osnovnih automatskih funkcija kojom se neutrališu i eliminišu toksini kroz glavne organe: debelo crijevo, jetru, bubrege, pluća, limfu i kožu. Unosom štetnih i nezdravih sastojaka putem hrane u organizam, naš sistem postaje prezasićen, prezamašćen i nije sposoban da sve toksine izbaci sam iz organizma. Ukoliko imate problema sa kilogramima, a želite da smršate, vrijeme je da promijenite način ishrane.

Detox predlažemo kao prvi korak jer ćete se osloboditi toksina zbog čega se tijelo lakše adaptira na promjenu. Nakon detoxa, uz naše instrukcije i vašu disciplinu, možete trajno imati dobru liniju i prije svega dobro zdravlje. Ishrana savremenog čovjeka je uglavnom industrijska, sa pretjeranim unosom proteina putem mesa, previše zasićenih masti, previše kofeina i alkohola što dovodi do velikih smetnji u cijelom našem organizmu. Ukoliko ipak smatrate da je vaša ishrana zdrava, čišćenje organizma može osvježiti vaš imuni sistem i zaštititi organizam od toksina iz okoline koji su uzročnici bolesti poput bakterija, virusa i parazita. Rutina detoxa/posta vremenom postaje naša uobičajena praksa.

Koliko puta se istuširate u godini i čistite spolja vaše tijelo? Možete li onda da zamislite koliko često „čistite“ unutrašnjost vašeg tijela godišnje?

Standardni detox

Standardni detox sokovima podrazumijeva detox uz pomoć kombinacije 5 hladno cijeđenih sokova od voća i povrća.

Proteinski detox

U ponudi imamo i PROTEINSKI DETOX koji tokom perioda od 5 dana, podiže nivo proteina u tijelu, a izbacuje višak vode. Specijalno je namijenjen fizički aktivnim osobama. Kombinacija coldpress sokova i proteinskog shake-a idealna je za održavanje mišićne mase i gubitka tjelesne mase u vidu vode i masnoće. Efekat nakon 5 dana detox programa je gubitak 2-5kg, izbacivanje toksina i podizanje imuniteta.

Na dnevnom nivou se dobija pet flašica po 500ml različitih kombinacija sokova od voća i povrća.
Cijena petodnevnog detoxa iznosi 80€
Cijena trodnevnog detoxa 50€
Cijena jednodnevnog detoxa 17€

Pravila i način upotrebe detox sokova:
  • čuvaju se u frižideru
  • prije upotrebe promućkati
  • na svakom čepu su brojevi od jedan do pet, započinjete dan sa jedinicom, a završavate sa peticom
  • razmak između sokova je dva ipo do tri sata
  • za vrijeme detoxa pijete samo sokove i dosta voda (do tri litra dnevno), sve ostalo je zabranjeno.
10000+
zdravih i zadovoljnih korisnika